Cercetarea realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southampton mai arată că bărbaţii nu consideră eroismul o trăsătură atrăgătoare în rândul femeilor.
92 de femei care studiază în Marea Britanie au fost rugate să evalueze mai multe profiluri ale unor reprezentanţi ai sexului opus. Fiecărui bărbat i-a fost atribuit un nivel diferit de eroism, într-un context diferit: război, sport şi afaceri.
Voluntarele au fost rugate să răspundă unui set de întrebări care avea scopul de a evalua cât de atrase ar fi de astfel de persoane.
Femeile au fost mai predispuse să-i considere atrăgători şi să-şi dorească să iasă în oraş cu soldaţii care au fost distinşi cu o medalie de bravură. Soldaţii care au participat la lupte, dar care nu au fost decoraţi, precum şi cei care nu au părăsit vreodată teritoriul britanic au avut mai puţin succes.
Dovezi de eroism în alte domenii, precum sport sau afaceri, nu au avut de asemenea niciun efect asupra nivelului de atracţie resimţit de femei.
Studiul a fost repetat. A doua dată, femeile au fost întrebate ce părere au despre soldaţii decoraţi, dar şi despre bărbaţii care intervin în situaţii de urgenţă. Din nou, femeile s-au arătat atrase de cei dintâi şi aproape deloc impresionate de cei din cea de-a doua categorie.
Acest studiu vine la puţin timp după ce alţi cercetătorii au fost interesaţi să vadă câţi copii au făcut soldaţii decoraţi cu Medalia americană de Onoare în cel de-Al Doilea Război Mondial, spre deosebire de veteranii obişnuiţi.
Analiza a arătat că soldaţii decoraţi au avut, în medie, 3,18 copii, în timp ce veteranii obişnuiţi au avut, în medie, 2,72 copii.
Sursă: Yahoo News